The Sensor Decade 2022
Bli med på The Sensor Decade 2022!
The Sensor Decade 2022 er første av en rekke sensor-konferanser som skal arrangeres i Oslo, som en del av Oslo Science City. Hit kommer dyktige mennesker innen industri, forskning og startups for å snakke om viktige temaer innen sensor. Konferansen vil finne sted i Oslo, 1 og 2 juni 2022.
Teamet bak dette arrangementet er blant annet SINTEF, UiO, Startup Lab, NGI, Electronic Coast og Oslo Science City
Hvorfor trenger vi The Sensor Decade?
- Bedre profilering av norsk sensorforskning
- Vi ønsker å koble sammen mennesker som jobber med grunnleggende sensorforskning, anvendt sensorforskning og kommersielle sensorløsninger
- Etablere og støtte god hardware produksjon i Norge
- Oppmuntre teknologidrevet innovasjon; generere nye markeder
- Fotonikk, MEMS etc. er sentrale muliggjørende teknologier – Norge kan ta en posisjon
- Bygge en Sensor Arena i Norge – et sted å møtes. Forstår vi hverandre? Hva har vi til felles? Kan vi inspirere hverandre?
- Sensorer er grunnlaget for digitalisering, og det er mange tilfeller hvor vi mangler gode data om den virkelige verden. Det er fortsatt behov for å utvikle nye sensorløsninger
Mer informasjon om arrangementet kommer!
The Sensor Decade setter også i gang en konkurranse for studenter! Er du teknologistudent og klar for en utfordring?
Oslo Science City Arena inviterer deg til å bli med på The Student Challenge, tidenes første smarte sensor-build-a-thon! Vinneren stikker av med en premie verdt 100 000 NOK, som både kan kickstarte karrieren din og hjelpe deg til å gjøre verden til et bedre sted. The Student Challenge starter 1. mars og er en tre måneders build-a-thon for ambisiøse tenkere, skapere og oppfinnere.
Utfordringen arrangeres av Startup Lab, SINTEF og Universitetet i Oslo.
Oppgaven
Kan du (eller teamet ditt) designe, bygge og teste en smart sensorløsning som kan hjelpe samfunnet med å takle en nåværende eller fremtidig utfordring. Løsningen din må utnytte sensorer og sensordata på en innovativ måte.
Når
Dette er en tre måneder lang oppgave, som starter 1.mars.2022.
Premie
Vinneren stikker av med en pris til en verdi av 100 000 NOK. Vinnerlaget får et års medlemskap til StartupLab (verdi 75 000 NOK) og 10 konsultasjonstimer med relevant SINTEF forsker (verdi 25 000 NOK).
Meld deg på ved å scane QR-koden eller klikk her. Lykke til!
Siste nyheter
Sensocure får grønt lys i Europa
Endelig har Sensocure fått CE-merking av sin medisinske sensor IscAlert™ – et system som kan oppdage dårlig blodtilførsel (iskemi) i kroppen før det blir alvorlig.
CE-merkingen betyr at produktet er godkjent for bruk i Europa og tilfredsstiller alle krav til sikkerhet og kvalitet.
IscAlert™ måler nivået av karbondioksid (pCO₂) i vevet der sensoren er plassert. Når blodtilførselen svikter, stiger dette nivået raskt – og da kan helsepersonell gripe inn tidlig, ofte før skaden blir permanent. Det er snakk om sekunder og minutter, og i verste fall forskjellen på liv og død.
Sensocure har jobbet i over ti år med å utvikle teknologien, testet den i flere norske sykehus og fått støtte fra både EU, Forskningsrådet og Innovasjon Norge. Nå er teknologien klar til å tas i bruk av europeiske sykehus – og neste steg er godkjenning i USA.
Dette er en stor milepæl for et av våre innovative medlemsbedrifter, og vi gratulerer.
TENK Tech Camp 2025
TENK Tech Camp til Horten for første gang
7. og 8. august arrangeres TENK Tech Camp i Horten for aller første gang – en gratis teknologicamp for jenter mellom 13 og 19 år. Campen skal gjøre teknologi både tilgjengelig og inspirerende, og Electronic Coast står som arrangør, i tett samarbeid med Horten kommune, USN og Kobben.
Gjennom to dager får deltakerne utforske teknologi på en praktisk og morsom måte, med workshops, foredrag og aktiviteter ledet av kvinner fra tech-bransjen. Målet er å vise frem bredden i teknologifag, og bidra til at flere jenter ser hvordan teknologi kan brukes til å skape løsninger samfunnet trenger
Elektronikkbyen Horten – en historie verdt å fortelle
Hva hadde verden vært uten Horten?
En gruppe engasjerte fagfolk og tidligere ansatte har satt i gang arbeidet med å skrive ned historien om Hortens elektronikkindustri.
Bedrifter som Norcontrol, Vingtor, AME og Simrad har satt varige spor – nå skal historiene bevares og deles med nye generasjoner.
Har du minner eller kunnskap å bidra med?
Bli med – historien skrives nå.
Neste møte er 10. juni!