Om Electronic Coast

Om oss

 

Electronic Coast er en uavhengig industriforening og kompetanseklynge som arbeider med arena- og nettverksbygging. Målet vårt er å styrke verdiskaping og innovasjon i elektronikk- og IKT-baserte bedrifter i Vestfold.

Electronic Coast ble formelt stiftet som forening i 2003 med egen daglig leder. Prosjektsamarbeid mellom medlemmene i foreningen har historie tilbake til 1980-tallet. I 2006 ble klyngen utnevnt som Norwegian Centre of Expertise og fikk støtte til det tiårige prosjektet Norwegian Centre of Expertise in Micro- and Nanotechnology (NCE MNT). Merkevaren NCE MNT er fortsatt i bruk for Electronic Coast-miljøet.

Electronic Coast arbeider med kompetanseutvikling, rekruttering og ressursdeling blant medlemmene. Vi driver med aktiv profilering, nettverksbygging og påvirkning på vegne av medlemsbedriftene. Electronic Coast skal styrke regional FOU-aktivitet ved Universitetet i Sørøst-Norge, campus Vestfold.

Vestfold og Telemark fylkeskommune ser EC miljøet som sentralt for næringsutviklingen i regionen og støtter klyngesatsingen. Ikke minst fordi bedriftene i EC jobber med muliggjørende teknologi, elektronikk, sensorer og mikrosystemer, dette er sentrale byggeklosser for bærekraft, innovasjon og utvikling av alle viktige næringer i Norge, fra energi og transport, til landbruk, mat og helse; til lands og til havs, i luften og i rommet.

Microtech Innovation (MTI) er tilrettelegger for Electronic Coast. MTI har siden 2001 ledet klyngeutviklingen og oppbygging av felles ressurser for utvikling og kommersialisering av teknologibaserte ideer. Les mer her.

 

Norwegian Centre of expertise
Vestfold og Telemark fylkeskommune står sentralt for næringsutviklingen i Electronic Coast

Styret i Electronic Coast

Styrets medlemmer blir valgt på generalforsamlingen i juni og desember. Styremedlemmene blir valgt for to år. Styre møtes 4-5 ganger per år og legger føringer for politisk retning og strategisk veiledning for prosjektgjennomføring. Klyngefasilitator gjennomfører vedtak fra styre og prosjektleder implementerer utviklingsaktiviteter i tråd med styrets retning.

Styreleder

Thomas Ramm

Smartoptics

Styremedlem

Stein Troneng

Banenor Digitalisering

Styremedlem

Pål André Eriksen

Kongsberg Maritime

Styremedlem

Siri Brynildsen

Advisi.no

Styremedlem

Steven Foss

Fosstech

Styremedlem

Frode Stensaa

7sense

Styremedlem

Bjørnar Garmann Tønnesen

Mectro

Observatør

Thomas Brekke

Universitetet i Sørøst -Norge

Observatør

Per Øhlckers

Universitetet i Sørøst-Norge

Ta kontakt

Har du spørsmål eller ønsker å vite mer om Electronic Coast er det bare å sende oss en melding i skjema ved siden av. Ut fra hva det gjelder blir den sendt til riktig person i vår organisasjon. Vi ser frem til å høre fra deg. 

1 + 11 =

Personvern og cookies