Innovasjon i team

Representerer du en offentlig eller privat virksomhet med bærekraftsutfordringer og behov for innovasjon?

Universitetet i Sørøst-Norge (USN) skal i gang med et pilotprosjekt til høsten og ser etter offentlige og private virksomheter til å være med på dette. 

Litt informasjon om prosjektet (på vegne av USN):
Bærekraftig innovasjon er komplisert og ofte vanskelig å få til på egen hånd. I «Innovasjon i team» bringer dere inn deres bærekraftsutfordringer og innovasjonsbehov, og samarbeider med studenter og vitenskapelig ansatte om å finne frem til nye, bærekraftige løsninger.

«Innovasjon i team» innebærer at offentlige og private virksomheter får tilført en utvidet innovasjonsenhet over en fire måneders periode og tilfører både nyskaping og faglig utvikling.

Teamet i «Innovasjon i team» består altså av 3-5 studenter, 1-2 vitenskapelig ansatte og 1-3 representanter fra deres egen organisasjon. Sammen skal dere skal vi gjennomgå en innovasjonsprosess fra problemforståelse til løsning, ledet av fasilitatorer fra USN og våre samarbeidspartnere. Dette innebærer å delta på tilsammen seks heldagssamlinger fra september til november, og jobbe sammen med teamet gjennom ulike faser i denne prosessen.

Kurset «Innovasjon i team» starter opp høsten 2021 gjennom piloter ved studiestedene i Bø og Vestfold. Til pilotene er USN særlig på jakt etter offentlige og private virksomheter i området rundt disse studiestedene.

 

Link til USN sin side: https://www.usn.no/samarbeid-med-oss/innovasjon-i-team/ 

Er dette av interesse? Ta kontakt med USN for mer informasjon. 

 

Kontaktpersoner

Anette Myhre Momrak - kvadratbilde Anette Myhre Momrak, prosjektleder og emneansvarlig Bø

 

Kristin Bentsen - kvadratbilde Kristin Bentsen, emneansvarlig Vestfold

Siste nyheter

Sensocure får grønt lys i Europa

Sensocure får grønt lys i Europa

Endelig har Sensocure fått CE-merking av sin medisinske sensor IscAlert™ – et system som kan oppdage dårlig blodtilførsel (iskemi) i kroppen før det blir alvorlig.

CE-merkingen betyr at produktet er godkjent for bruk i Europa og tilfredsstiller alle krav til sikkerhet og kvalitet.

IscAlert™ måler nivået av karbondioksid (pCO₂) i vevet der sensoren er plassert. Når blodtilførselen svikter, stiger dette nivået raskt – og da kan helsepersonell gripe inn tidlig, ofte før skaden blir permanent. Det er snakk om sekunder og minutter, og i verste fall forskjellen på liv og død.

Sensocure har jobbet i over ti år med å utvikle teknologien, testet den i flere norske sykehus og fått støtte fra både EU, Forskningsrådet og Innovasjon Norge. Nå er teknologien klar til å tas i bruk av europeiske sykehus – og neste steg er godkjenning i USA.

Dette er en stor milepæl for et av våre innovative medlemsbedrifter, og vi gratulerer.

TENK Tech Camp 2025

TENK Tech Camp 2025

TENK Tech Camp til Horten for første gang
7. og 8. august arrangeres TENK Tech Camp i Horten for aller første gang – en gratis teknologicamp for jenter mellom 13 og 19 år. Campen skal gjøre teknologi både tilgjengelig og inspirerende, og Electronic Coast står som arrangør, i tett samarbeid med Horten kommune, USN og Kobben.

Gjennom to dager får deltakerne utforske teknologi på en praktisk og morsom måte, med workshops, foredrag og aktiviteter ledet av kvinner fra tech-bransjen. Målet er å vise frem bredden i teknologifag, og bidra til at flere jenter ser hvordan teknologi kan brukes til å skape løsninger samfunnet trenger

Elektronikkbyen Horten – en historie verdt å fortelle

Elektronikkbyen Horten – en historie verdt å fortelle

Hva hadde verden vært uten Horten?

En gruppe engasjerte fagfolk og tidligere ansatte har satt i gang arbeidet med å skrive ned historien om Hortens elektronikkindustri.

Bedrifter som Norcontrol, Vingtor, AME og Simrad har satt varige spor – nå skal historiene bevares og deles med nye generasjoner.

Har du minner eller kunnskap å bidra med?
Bli med – historien skrives nå.
Neste møte er 10. juni!