Masterstudenter søker praksisplass i sommer

Institutt for mikrosystemer ved USN (Universitet i Sørøst-Norge) har i seks år deltatt i EU-programmet Erasmus Mundus SSI+ (Joint International Master in Smart Systems Integration). EC er en viktig samarbeidspartner i dette samarbeidet, som også har studenter fra to andre ledende europeiske universiteter. Dette er svært dyktige studenter, som nå ser etter praksisplass til sommeren hos EC-bedrifter innen relevant fagområde. Studentene ønsker å være et godt tilskudd på et prosjekt og bidra. Studentene har EU stipend og forventer ikke betaling. Derimot forventes det relevant praksis og den oppfølging som trengs.

Praksis er på 6 uker med oppstart fra juni. Praksisperioden må være gjennomført innen 20. august 2021. Samarbeidet kan også utvides til 1 år langt prosjekt som inkluderer masteroppgave. Her er det flere muligheter til hvordan det kan løses, men det er viktig med rask tilbakemelding. For mer informasjon ta kontakt med Knut Eilif Aasmundtveit (kontaktinformasjon lengre ned i saken).

Institutt for mikrosystemer ved USN er også på utkikk etter masteroppgaver til sine masterstudentene, med EC-bedrifter som vertskap. En USN ansatt vil fungere som veileder (i tillegg til bedriften) og jobbe tett med bedriften. Slik fungerer det: studentene velger oppgave i våres (innen mai). Så vil de jobbe 1/3 av tiden med oppgaven i høst (2021) og fulltid våren 2022. 

Frist: 1. mai 2021, men helst så fort som mulig ettersom studentene velger fortløpende. 

Ta kontakt med Knut.Aasmundtveit@usn.no for mer informasjon. 

 

 

 

 

 

 

Siste nyheter

TENK Tech Camp 2025

TENK Tech Camp 2025

TENK Tech Camp til Horten for første gang
7. og 8. august arrangeres TENK Tech Camp i Horten for aller første gang – en gratis teknologicamp for jenter mellom 13 og 19 år. Campen skal gjøre teknologi både tilgjengelig og inspirerende, og Electronic Coast står som arrangør, i tett samarbeid med Horten kommune, USN og Kobben.

Gjennom to dager får deltakerne utforske teknologi på en praktisk og morsom måte, med workshops, foredrag og aktiviteter ledet av kvinner fra tech-bransjen. Målet er å vise frem bredden i teknologifag, og bidra til at flere jenter ser hvordan teknologi kan brukes til å skape løsninger samfunnet trenger

Elektronikkbyen Horten – en historie verdt å fortelle

Elektronikkbyen Horten – en historie verdt å fortelle

Hva hadde verden vært uten Horten?

En gruppe engasjerte fagfolk og tidligere ansatte har satt i gang arbeidet med å skrive ned historien om Hortens elektronikkindustri.

Bedrifter som Norcontrol, Vingtor, AME og Simrad har satt varige spor – nå skal historiene bevares og deles med nye generasjoner.

Har du minner eller kunnskap å bidra med?
Bli med – historien skrives nå.
Neste møte er 10. juni!

Fullsatt sal på årets konferanse

Fullsatt sal på årets konferanse

Fullt hus og høy aktualitet på EC-konferansen

Hvordan kan norsk industri stå stødig i en urolig verden? Det var hovedspørsmålet da Electronic Coast samlet næringsliv, eksperter og beslutningstakere til årets EC-konferanse i Horten.

Temaet «Robust industri i urolige tider» traff en nerve, ifølge daglig leder Linn Fagerberg:
– Tilbakemeldingene kunne rett og slett ikke vært bedre.

Programmet spente fra geopolitikk og hybride trusler til mikrobrikker, merkevarebygging og digital sikkerhet. Blant høydepunktene var Mahmoud Farahmands budskap om tettere samarbeid mellom næringsliv og myndigheter, og funn fra USNs Lion Cage-prosjekt som viste hvordan kinesiske elbiler overfører store mengder data – selv i hvilemodus.