TNNN konferansen 2023
Etter braksuksessen for Forskerskolens TNNN-konferanse i Trondheim i 2022, er det duket for årets samling for neste generasjons mikro- og nanoteknologiforskere i Norge.
Konferansen arrangeres i Vestfold 21.-23. juni og involverer bla. USN-forskere, andre universiteter og en rekke industripartnere og klynger.
TNNN-konferansen vil inneholde plenums- og inviterte foredrag fra ledere innen ulike områder innen nanoteknologi, bidrag fra ph.d.-kandidater og postdoktorer, presentasjoner fra industri, workshops og nettverksarrangementer. Hovedmålet er å ruste studentene til å drive verdensledende forskning og innovasjon innen komplekse systemer. Nøkkelen til suksess vil være det tette samarbeidet mellom industrien og akademia, som igjen sikrer at forskningen gir verdi for bedriftene.
Du kan finne oppdatert informasjon om program, registrering og overnatting på TNNN-konferansens hjemmeside: https://www.ntnu.edu/tnnn/about
Praktisk info
TNNN-konferansen går over 3 dager. De to første dagene av konferansen arrangeres i samarbeid med industrien. Disse to dagene av konferansen er åpne for bachelorstudenter, masterkandidater, ph.d.-kandidater, postdoktorer og vitenskapelig ansatte fra alle norske institusjoner.
Den siste dagen av TNNN-konferansen vil være dedikert til workshops, laboratoriebesøk og karriereutviklingsaktiviteter og er begrenset til TNNN Research School-medlemmer og deres veiledere. Se https://www.ntnu.edu/tnnn/tnnn hvis du har lyst til å bli med på Forskerskolen. Veiledere oppfordres også til å registrere seg.

Om TNNN
Mikro- og nanovitenskap og teknologi (MNST) er et sterkt tverrfaglig felt som dekker mange vitenskapsområder, inkludert fysikk, kjemi, materialteknologi, biologi og medisin. Det er drivkraften bak en stor del av moderne vitenskap og teknologi, med mange applikasjoner som spenner over solceller, batterier, brenselceller, optoelektronikk, sensorer, medisinsk diagnostikk, biomedisinsk forskning, kvantedatabehandling og mange andre.
Forskerskolen for opplæring av neste generasjon av mikro- og nanoteknologiforskere i Norge (TNNN) vil ta opp aktuelle hull i utdanningen på PhD-nivå på dette feltet. Spesielt vil det etablere et levende nasjonalt nettverk av juniorforskere som jobber innen dette området for vitenskap og teknologiutvikling, gi opplæring i overførbare ferdigheter og legge til rette for samarbeid med industrien. TNNN skal bidra både til å heve kvaliteten på norsk mikro- og nanoforskning og til å gjøre ph.d.-utdanning i MNST mer relevant.
Siste nyheter
Sensocure får grønt lys i Europa
Endelig har Sensocure fått CE-merking av sin medisinske sensor IscAlert™ – et system som kan oppdage dårlig blodtilførsel (iskemi) i kroppen før det blir alvorlig.
CE-merkingen betyr at produktet er godkjent for bruk i Europa og tilfredsstiller alle krav til sikkerhet og kvalitet.
IscAlert™ måler nivået av karbondioksid (pCO₂) i vevet der sensoren er plassert. Når blodtilførselen svikter, stiger dette nivået raskt – og da kan helsepersonell gripe inn tidlig, ofte før skaden blir permanent. Det er snakk om sekunder og minutter, og i verste fall forskjellen på liv og død.
Sensocure har jobbet i over ti år med å utvikle teknologien, testet den i flere norske sykehus og fått støtte fra både EU, Forskningsrådet og Innovasjon Norge. Nå er teknologien klar til å tas i bruk av europeiske sykehus – og neste steg er godkjenning i USA.
Dette er en stor milepæl for et av våre innovative medlemsbedrifter, og vi gratulerer.
TENK Tech Camp 2025
TENK Tech Camp til Horten for første gang
7. og 8. august arrangeres TENK Tech Camp i Horten for aller første gang – en gratis teknologicamp for jenter mellom 13 og 19 år. Campen skal gjøre teknologi både tilgjengelig og inspirerende, og Electronic Coast står som arrangør, i tett samarbeid med Horten kommune, USN og Kobben.
Gjennom to dager får deltakerne utforske teknologi på en praktisk og morsom måte, med workshops, foredrag og aktiviteter ledet av kvinner fra tech-bransjen. Målet er å vise frem bredden i teknologifag, og bidra til at flere jenter ser hvordan teknologi kan brukes til å skape løsninger samfunnet trenger
Elektronikkbyen Horten – en historie verdt å fortelle
Hva hadde verden vært uten Horten?
En gruppe engasjerte fagfolk og tidligere ansatte har satt i gang arbeidet med å skrive ned historien om Hortens elektronikkindustri.
Bedrifter som Norcontrol, Vingtor, AME og Simrad har satt varige spor – nå skal historiene bevares og deles med nye generasjoner.
Har du minner eller kunnskap å bidra med?
Bli med – historien skrives nå.
Neste møte er 10. juni!