Vil din bedrift bidra til at ungdom tar gode utdanningsvalg?

Nå har du mulighet til å la ungdom bli kjent med det lokale næringslivet og bidra til deres utdanningsvalg. I uke 21, 22 og 23 i 2023 skal niende trinn fra ungdomsskolene i Horten ut i arbeidsuke.

HVORFOR ER ARBEIDSUKA VIKTIG FOR DIN BEDRIFT?

For mange unge er dette deres første møte med arbeidslivet. Samtidig er dette en anledning til å gjøre seg bedre kjent med et yrke de er nysgjerrige på. For bedriften din kan dette være en god anledning til å bidra til at unge tar gode utdanningsvalg. Kanskje du finner nye ekstrahjelper som kan bidra til bedriften din. Du kan se på det som at du nå har mulighet til å rekruttere morgendagens helter – hvem skal lede selskapet i fremtiden og hva slags kompetanse trenger man for å lykkes fremover.

Ved at din bedrift melder interesse får vi mulighet til å åpne enda flere dører for fremtidens arbeidstakere. Bedriften din får tett oppfølging av koordinator i Horten kommune, og koordinator vil samarbeide med rådgiverne på ungdomsskolene ved å fordele bedriftene på de ulike skolene etter de ukene du har sagt passer. Elevene vil selv sende en direkte forespørsel til bedriften din om å få tilbringe arbeidsuken hos dere. På denne måten får man koblet ungdom og dere som bedrift sammen på en god måte.

HVA VIL DETTE EGENTLIG KREVE AV MEG SOM BEDRIFT, TENKER DU KANSKJE?

Det første dere bør gjøre er å finne en dedikert kontaktperson, slik at alle henvendelsene går til en og samme person. Deretter registrerer du bedriften din her. I skjemaet vil du få noen enkle spørsmål som vil gjøre det enklere å koble riktige elever opp mot dere som bedrift. Noe som er viktig å tenke på er at det er viktig at eleven(e) følger det daglige arbeidet i bedriften gjennom å få reelle arbeidsoppgaver, og at det er lurt å ha en god plan for uka.

Første dagen vil eleven møte til avtalt tidspunkt, der dere sammen går igjennom oppgavene og avklarer forventninger til uka for begge parter. I løpet av uka vil en lærer komme på besøk for å følge opp hvordan det går for både eleven og bedriften. Det er også lurt å planlegge for en evalueringssamtale på fredagen, slik at begge parter kan reflektere over erfaringer. I etterkant av arbeidsuka skal eleven holde en presentasjon om erfaringene og yrket. Her kan de ta inn erfaringer fra evalueringssamtalen.

HVORFOR HAR ELEVENE ARBEIDSUKE:

Arbeidsuka er en del av faget «utdanningsvalg» som er sentralt for å bidra til at elevene er i stand til å ta gode utdannings- og yrkesvalg. Faget skal bidra til at elevene utvikler en trygg identitet og til at de skal kunne ta valg ut fra egne interesser og forutsetninger. Gjennom arbeidet med faget skal elevene skaffe seg kunnskap om muligheter og krav i utdanningssystemet og i arbeidslivet. Faget skal bidra til at elevene utvikler kompetanse i å håndtere overganger, bidra til deltakelse og skape forståelse for sammenhenger mellom utdanning og jobbmuligheter.

NB! Eleven skal ikke motta lønn for arbeidet og forsikring er dekket av skolen.

Siste nyheter

Sensocure får grønt lys i Europa

Sensocure får grønt lys i Europa

Endelig har Sensocure fått CE-merking av sin medisinske sensor IscAlert™ – et system som kan oppdage dårlig blodtilførsel (iskemi) i kroppen før det blir alvorlig.

CE-merkingen betyr at produktet er godkjent for bruk i Europa og tilfredsstiller alle krav til sikkerhet og kvalitet.

IscAlert™ måler nivået av karbondioksid (pCO₂) i vevet der sensoren er plassert. Når blodtilførselen svikter, stiger dette nivået raskt – og da kan helsepersonell gripe inn tidlig, ofte før skaden blir permanent. Det er snakk om sekunder og minutter, og i verste fall forskjellen på liv og død.

Sensocure har jobbet i over ti år med å utvikle teknologien, testet den i flere norske sykehus og fått støtte fra både EU, Forskningsrådet og Innovasjon Norge. Nå er teknologien klar til å tas i bruk av europeiske sykehus – og neste steg er godkjenning i USA.

Dette er en stor milepæl for et av våre innovative medlemsbedrifter, og vi gratulerer.

TENK Tech Camp 2025

TENK Tech Camp 2025

TENK Tech Camp til Horten for første gang
7. og 8. august arrangeres TENK Tech Camp i Horten for aller første gang – en gratis teknologicamp for jenter mellom 13 og 19 år. Campen skal gjøre teknologi både tilgjengelig og inspirerende, og Electronic Coast står som arrangør, i tett samarbeid med Horten kommune, USN og Kobben.

Gjennom to dager får deltakerne utforske teknologi på en praktisk og morsom måte, med workshops, foredrag og aktiviteter ledet av kvinner fra tech-bransjen. Målet er å vise frem bredden i teknologifag, og bidra til at flere jenter ser hvordan teknologi kan brukes til å skape løsninger samfunnet trenger

Elektronikkbyen Horten – en historie verdt å fortelle

Elektronikkbyen Horten – en historie verdt å fortelle

Hva hadde verden vært uten Horten?

En gruppe engasjerte fagfolk og tidligere ansatte har satt i gang arbeidet med å skrive ned historien om Hortens elektronikkindustri.

Bedrifter som Norcontrol, Vingtor, AME og Simrad har satt varige spor – nå skal historiene bevares og deles med nye generasjoner.

Har du minner eller kunnskap å bidra med?
Bli med – historien skrives nå.
Neste møte er 10. juni!