Electronic Coast 20 år

8. november 2023 feiret Electronic Coast 20 år som forening

 

 

 

I anledning jubileet dykket vi ned i arkivet og ffant frem litt historie og noen høydepunkter fra årene som har gått.

Electronic Coast ble formelt stiftet som forening i 2003, men samarbeidet mellom medlemmene i foreningen har historie tilbake til 1960 da gründere med visjoner og pågangsmot etablerte bla. Vingtor Radio Elektro, Simrad, Norcontrol og Akers Electronics. Fra den første fasen vil vi spesielt nevne Tor Kaltvedt, Willy
Simonsen, Olaf Stavik, Torvald Gerhardsen og Arne Wøien.

Et tilbakeblikk på vår tid som NCE MNT 2006-2016

I 1984 ble merkenavnet Electronic Coast etablert, før vi formelt ble stiftet som en forening i 2003 med Lill-Kristin Gundersen som daglig leder.

I 2006 ble klyngen utnevnt som Norwegian Centre of Expertise og fikk støtte til det tiårige prosjektet Norwegian Centre of Expertise Micro- and Nanotechnology (NCE MNT).

Filmen: We are Electronic Coast fra 2019

Det er takket være medlemmene våre og dyktige ildsjeler i Electronic Coast som har gjort dette nettverket til det det er i dag. Vi takker for samarbeidet og
gleder oss til fortsettelsen!

Feiring tar vi på julebordet 13. desember på Redninga i Horten

Siste nyheter

FIRST LEGO League – 8 uker med koding og programmering for 7. klasse

FIRST LEGO League – 8 uker med koding og programmering for 7. klasse

For å dekke morgendagens behov for ingeniører, satses det på ulike prosjekter for barn og unge. Denne høsten har Electronic Coast Norway bidratt til at over 300 12-åringer har fått økt kompetanse på koding og programmering, og fått en dypere forståelse for hva teknologi kan brukes til.

Hackathon – 48 timers hacke-maraton

Hackathon – 48 timers hacke-maraton

48 timers hacke-maraton endte med suksess for 4 studenter fra USN. Hackathonet er sammensatt av hacking og maraton og kan best forklares som en konkurranse hvor flere lag får en oppgave de må løse ved hjelp av teknologiske hjelpemidler, innenfor svært kort tidsramme.

Omni er nytt medlem av EC-familien

Omni er nytt medlem av EC-familien

OMNI er et nettverk av selskap med komplementær kunnskap som jobber sammen på prosjekter for å løse både store og små utfordringer.
Vi gleder oss til samarbeid og møteplasser fremover! Les mer om spesialistnettverket her: https://omni.no/om-omni/