Minneord for Roger Ingebrigt Dalseg

Vår kjære kollega Roger Ingebrigt Dalseg forlot oss etter lengre tids sykdom den 5. juni 2022. Roger ble 57 år. Han var omgitt av sine nærmeste den siste tiden i sitt eget hjem i Grønligata i Horten. Det var også her han døde.

Roger ble født i Trondheim, hvor han vokste opp bare et lite steinkast fra NTNU sammen med sin søster Janne, mor Inger-Mari og far Geir. Familien flyttet til morens barndomsgård Leirgjerdet i 1981. Med oppvekst på gård lærte han tidlig verdien av en dags arbeid og sunt bondevett, noe han for øvrig hadde i rikelig monn. Etter avtjent verneplikt og studier ved BI og Maharishi Institute, valgte han å reise til USA for videre utdanning. Her tok han Master i Business Administration med internasjonal markedsføring og strategisk ledelse ved Virginia Tech University i 1992.  (Han ledet et internasjonalt studentteam som mottok The Governor’s Award of Excellence for sin studie for teknologibedriften Valcom Inc.).

Etter utdannelsen i USA jobbet han bl.a som assistent for konserndirektøren for Family Health International i North Carolina, hvor han utførte research til en oppsummeringsrapport fra verdens største AIDS-relaterte bistandsprosjekt. I 1994 flyttet han hjem til Norge sammen med sin første kone, og etter hvert fikk de to barn, Elishia og Gabriel. Etter et nytt opphold i USA kom han hjem for godt med sine to barn i 2008.

Før Roger begynte hos oss som prosjektleder for NCE prosjektet og som klyngeleder for Electronic Coast, jobbet han i ulike stillinger innenfor strategi og forretningsutvikling på NTNU, Forsvarets Forskningsinstitutt og Ericsson. Hos oss, ledet Roger NCE prosjektet og industriklyngen Electronic Coast i den perioden hvor man bygde opp Forskningsparken i Horten og annen infrastruktur på Bakkenteigen. Som leder i det meste av NCE prosjektets 10 årige livsløp var Roger en svært viktig del av den suksessen som prosjektet til slutt ble. Det står igjen varige resultater av hans bidrag.

Roger traff sin kjære Barbro i 2011, og de giftet seg i 2013. De bodde i Horten med hans to barn fram til hans bortgang i juni.

De siste årene var han alvorlig syk. Hans år med sykdommen var til tider fylt med håp og optimisme, mens andre stunder var preget av tilbakeslag. Som kolleger tok vi del i disse opp og nedturene.

Roger var en svært god og snill kollega som alltid hadde et reflektert og nyansert bilde på ulike problemstillinger. Hans fremste karaktertrekk var allikevel hans smittende humør og hans skråblikk på livet. Noen ganger vanskelig å lese og forstå, men alltid godlynt og gjerne sarkastisk og ironisk på egne vegne. Roger var utrolig kreativ og hadde en svært god penn, noe han vurderte å gjøre til noe mer enn en hobby mens han fortsatt var frisk.

Vi kommer til å huske Roger med glede for hans positive og spontane påfunn og spesielt hans forkjærlighet for ulike hodeplagg. Vi vil alltid bære minnene med oss.

Vår dypeste medfølelse går til hans barn, hans kone Barbro og hans familie i Trondheim.

Hilsen kolleger fra Electronic Coast og Kobben

Siste nyheter

Lene Nyhus er ny styreleder

Lene Nyhus er ny styreleder

Lene Nyhus ble enstemmig valgt som ny styreleder ved årsmøtet i april. Hun innehar stillingen som forretningsutvikler i Powered by Telemark.