Minneord for Roger Ingebrigt Dalseg

Vår kjære kollega Roger Ingebrigt Dalseg forlot oss etter lengre tids sykdom den 5. juni 2022. Roger ble 57 år. Han var omgitt av sine nærmeste den siste tiden i sitt eget hjem i Grønligata i Horten. Det var også her han døde.

Roger ble født i Trondheim, hvor han vokste opp bare et lite steinkast fra NTNU sammen med sin søster Janne, mor Inger-Mari og far Geir. Familien flyttet til morens barndomsgård Leirgjerdet i 1981. Med oppvekst på gård lærte han tidlig verdien av en dags arbeid og sunt bondevett, noe han for øvrig hadde i rikelig monn. Etter avtjent verneplikt og studier ved BI og Maharishi Institute, valgte han å reise til USA for videre utdanning. Her tok han Master i Business Administration med internasjonal markedsføring og strategisk ledelse ved Virginia Tech University i 1992.  (Han ledet et internasjonalt studentteam som mottok The Governor’s Award of Excellence for sin studie for teknologibedriften Valcom Inc.).

Etter utdannelsen i USA jobbet han bl.a som assistent for konserndirektøren for Family Health International i North Carolina, hvor han utførte research til en oppsummeringsrapport fra verdens største AIDS-relaterte bistandsprosjekt. I 1994 flyttet han hjem til Norge sammen med sin første kone, og etter hvert fikk de to barn, Elishia og Gabriel. Etter et nytt opphold i USA kom han hjem for godt med sine to barn i 2008.

Før Roger begynte hos oss som prosjektleder for NCE prosjektet og som klyngeleder for Electronic Coast, jobbet han i ulike stillinger innenfor strategi og forretningsutvikling på NTNU, Forsvarets Forskningsinstitutt og Ericsson. Hos oss, ledet Roger NCE prosjektet og industriklyngen Electronic Coast i den perioden hvor man bygde opp Forskningsparken i Horten og annen infrastruktur på Bakkenteigen. Som leder i det meste av NCE prosjektets 10 årige livsløp var Roger en svært viktig del av den suksessen som prosjektet til slutt ble. Det står igjen varige resultater av hans bidrag.

Roger traff sin kjære Barbro i 2011, og de giftet seg i 2013. De bodde i Horten med hans to barn fram til hans bortgang i juni.

De siste årene var han alvorlig syk. Hans år med sykdommen var til tider fylt med håp og optimisme, mens andre stunder var preget av tilbakeslag. Som kolleger tok vi del i disse opp og nedturene.

Roger var en svært god og snill kollega som alltid hadde et reflektert og nyansert bilde på ulike problemstillinger. Hans fremste karaktertrekk var allikevel hans smittende humør og hans skråblikk på livet. Noen ganger vanskelig å lese og forstå, men alltid godlynt og gjerne sarkastisk og ironisk på egne vegne. Roger var utrolig kreativ og hadde en svært god penn, noe han vurderte å gjøre til noe mer enn en hobby mens han fortsatt var frisk.

Vi kommer til å huske Roger med glede for hans positive og spontane påfunn og spesielt hans forkjærlighet for ulike hodeplagg. Vi vil alltid bære minnene med oss.

Vår dypeste medfølelse går til hans barn, hans kone Barbro og hans familie i Trondheim.

Hilsen kolleger fra Electronic Coast og Kobben

Siste nyheter

FIRST LEGO League – 8 uker med koding og programmering for 7. klasse

FIRST LEGO League – 8 uker med koding og programmering for 7. klasse

For å dekke morgendagens behov for ingeniører, satses det på ulike prosjekter for barn og unge. Denne høsten har Electronic Coast Norway bidratt til at over 300 12-åringer har fått økt kompetanse på koding og programmering, og fått en dypere forståelse for hva teknologi kan brukes til.

Hackathon – 48 timers hacke-maraton

Hackathon – 48 timers hacke-maraton

48 timers hacke-maraton endte med suksess for 4 studenter fra USN. Hackathonet er sammensatt av hacking og maraton og kan best forklares som en konkurranse hvor flere lag får en oppgave de må løse ved hjelp av teknologiske hjelpemidler, innenfor svært kort tidsramme.

Electronic Coast 20 år

Electronic Coast 20 år

8. november 2023 feiret Electronic Coast 20 år som forening, og i den anledning har vi dykket ned i arkivet og funnet frem litt historie og noen høydepunkter fra årene som har gått.