Er din bedrift interessert i å ha en internship kandidat høsten 2022?

På vegne av USN informerer vi om internship for studenter. Er dette interessant for din bedrift, ta kontakt med Thomas Brekke (kontaktinformasjon lengere ned i teksten). 

Høsten 2022 vil vi igjen tilby våre 3 års studenter mulighet for internship hos en bedrift eller virksomhet. Dette er studentene som velger å fordype seg i innovasjon og entreprenørskap og studenter fra andre bachelor program. Parallelt med internship skal studentene også følge andre emner innen innovasjon og entreprenørskap.

Litt om internship: Internship er et praktisk og teoretisk arbeid som gjennomføres individuelt og i samarbeid med en organisasjon, bedrift eller annen virksomhet (privat, offentlig, frivillig) der studenten har sin praksis. Praksisen kan være deltakelse i daglig drift, eller man kan få ansvar for en bestemt oppgave/ delprosjekt som faller innenfor det studiet praksisen er en del av. Praksisperioden er fundert på en avtale mellom studenten og virksomheten om obligatorisk oppmøte på avtalte dager. Studenten arbeider selvstendig under veiledning i virksomheten og faglig veileder fra USN Handelshøyskolen. Studenten skal utarbeide en praksisrapport innbefattet refleksjoner hvor praksisperioden er loggført. Studenten skal arbeide totalt 240t/32 dager i praksis. Dette tilsvarer ca. to dager i uken gjennom semesteret, men student og virksomhet står fritt til å avtale andre kombinasjoner. Studenten forutsettes å jobbe 60 timer individuelt med praksisrapporten i tillegg til praksisperioden i virksomheten.

For å kunne gjøre gode koblinger mellom student og bedrift ber vi deg om å skrive kort noen om ord om din virksomhet, hvilke oppgaver du/dere ønsker at kandidaten kan jobbe med og deres motivasjon for å tilby et internship opphold (se vedlegg 1 Informasjon om bedriften). Tilsvarende informasjon har vi også bedt studentene om å sende oss. Når vi har fått oversikt over antall bedrifter og studenter samt deres profil så vil vi påbegynne arbeidet med å koble student med bedrift. Dette vil foregå i perioden fra desember 2021 til januar 2022. Etter et intervju mellom bedrift og student og forutsatt at begge parter er enige, så lages det en avtale som regulerer plikter og ansvar for bedriften, studenten og USN.

Frist for tilbakemelding til oss om du ønsker å tilby internship er 15.11.2021

Med vennlig hilsen

Emneansvarlig Internship

Thomas Brekke, Ph.D.

Institutt for Økonomi, historie og samfunnsfag, Handelshøyskolen USN.

Mobil 975 50 027 / thomas.brekke@usn.no

VEDLEGG 1: Informasjon om bedriften

  1. Bedriftens navn
  2. Kontaktperson og kontakt informasjon
  3. Kort beskrivelse av bedriften (hvem er dere og hva gjør dere, hvem er kundene)
  4. Hvilke utfordringer/problemstillinger trenger dere hjelp til (beskriv så godt som mulig noen aktuelle problemstillinger som studenter kan jobbe med)
  5. Hva er bedriftens motivasjon:
  6. Hvilke forventninger har dere til en internship kandidat (kompetanse, ferdigheter og holdninger)

Siste nyheter

Åpent møte om kvanteprosessering – 28. januar på Forskningsparken

Åpent møte om kvanteprosessering – 28. januar på Forskningsparken

Electronic Coast inviterer til åpent møte om kvanteprosessering – Quantum Computing – som paradigmeskifte for industriell regnekraft.

Kappløpet innenfor kvantedatamaskiner har pågått i flere år. De siste årene har det økt i omfang og med mye større investeringsbudsjett.

Alle våre nordiske naboer har etablert nasjonale kvante-strategier. Det er en klar forventning at innføringen av slike systemer vil være et paradigmeskifte innenfor mange IT-oppgaver.

Når det innføres ny teknologi med nye superkrefter, vil dette også bety nye trusler og problemstillinger som man bør behandle. Når og på hvilken måte vil denne nye teknologien påvirke offentlige og private tjenester. Og kanskje like viktig: hvordan bør man forberede seg allerede idag for å være forberedt på ny risiko som kommer som en følge av en slik teknologi-revolusjon.

IBM er en av de verdensledende teknologiselskapet innen utviklingen og anvendelser av kvantedatamaskiner. Innlegget vil gi en innføring i industrien rundt «Quantum Computing» og hvordan man spesielt ser anvendelser innenfor elektronikk og material-teknologi. Denne sesjonen vil også vektlegge den internasjonale satsningen innenfor standardisering av kvantesikre IT-system og hvordan arbeidet bør startes.

Foredragsholder er Lars Nordbryhn, Sivilingeniør i fysikalsk elektronikk / fotonikk. Senior Architect og Quantum Ambassador i IBM med 25 års erfaring i IT-virksomheter i Norge og Norden.

90 millioner til norsk kompetansesenter for mikrobrikker

90 millioner til norsk kompetansesenter for mikrobrikker

Electronic Coast, SINTEF og fire norske universiteter er utpekt som ett av 27 europeiske kompetansesentra for mikrobrikker.

Satsningen fra EU og Forskningsrådet vil gjøre det enklere for bedrifter og forskningsorganisasjoner å få tilgang til teknologi og infrastruktur i Norge og Europa, noe som er svært nødvendig i en urolig tid.