Mectro produserer alarmsystem for fukt

Nå trenger du ikke lenger å bekymre deg for fukt i bobilen din. Avara har stått for utviklingen, mens Hortensbedriften Mectro står for produksjonen av systemet som blant annet skal si ifra når det blir for mye fukt i bobilen eller campingvogna.

Vi nordmenn elsker campinglivet, og interessen for bobilferie har skutt i været det siste året på grunn av koronapandemien. Men et problem mange camping- og bobileiere kjenner på er fukt og fuktskader. Dette har Avara funnet en løsning på, og det er Hortensbediften Mectro som setter sammen og tester produktene.

– Vi startet med prototypene for omtrent ett år siden. De første enhetene er i disse dager på vei ut til kundene, slik at de kan bli tatt i bruk i den forestående sommerferien.

Det forteller daglig leder hos Mectro AS, Bjørnar Garmann Tønnesen. Det han snakker om er det nye prosjektet til Mectro og Avara, nemlig fullstendig alarmsystem til campingvogn og bobiler.

– Vi har som mål at de første systemene skal installeres medio juli, forteller han.

Ikke bare kan dette systemet avdekke fukt, men det kan også fungere som blant annet røykvarsler, innbruddsalarm og propangassalarm. Alt er koblet opp til mobilen din, slik at du blir varslet hvor enn du er.

– Dette er veldig spennende produkt. I tillegg har flere forsikringsselskaper blitt med, slik at har du en sånn her alarm installert i bobilen din eller campingvognen din, kan du få redusert forsikringspremie, forteller Bjørnar.

Elektronikk i Horten

Mectro AS er produsent av elektronikk i Horten. De ble etablert i 1981 og har siden den gang laget elektronikk i verdensklasse. De holder til i Kongeveien og alt produseres også her i deres egen maskinpark. De er eneste bedrift i Norge som produserer både tykkfilm, mikroelektronikk og spoler/trafoer til kretskort. Ellers jobber de mye med prototyping, tradisjonell kretskortmontasje, elektromekanikk, kabelbearbeiding og test.

Bjørnar forteller hovedmarkedet deres er Norge, men de også har kunder i utlandet. Blant annet lager de ulike sensorer, som detekterer ikke synlig lys, til sortering av avfall. Produktet er «helnorsk», som vil si resten av de andre komponenter også lages her i Norge. Produktet sendes så til Slovakia, der kunden sammenstiller selve maskinene.

– Vi ser at miljøaspektet vokser og flere bedrifter lager produkter rettet mot dette, noe vi syns er veldig spennende å være med på, forteller Bjørnar.

– Vi har mange spennende prosjekter vi jobber med, både med lokale, nasjonale og internasjonale aktører.

 Godt samarbeid

Mectro jobber tett med flere av bedriftene i Horten, som 7Sense, Memscap, ScanSense og Zimmer&Peacock – for å nevne noen.

– I tillegg har vi et tett samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge, forteller Bjørnar.

Bjørnar skryter også av det flott klyngemiljøet i Horten, og hvor samarbeidsvillige folk er.

– Kontaktnettet vi har her i byen er fantastisk og vi ser på det som en styrke å være samlet. Men det er klart, folk må se nytten av det. Du får ingenting tilbake uten å bidra med noe selv.

OM MECTRO

Mectro AS jobber mest innen marine og offshore sektoren, men leverer også til en rekke andre industrier, som helse og miljø, forsvar, luftfart, fiskeri og annen industri. De har stort fokus på kvalitet og er ISO 9001 og ISO 14001 sertifisert. Dette er kvalitetssystem for å sikre god kvalitet på produkt på en miljøvennlig måte. I tillegg bruker Mectro røntgenmaskin og AOI for å oppdage mulige feil på produktene sine. 

For å bli bedre kjent med Mectro, sjekk ut deres nettside: https://www.mectro.no/

Fuktalarmen produseres her i Horten. Foto: Privat.

Alarmsystemet kommer i ulike pakker – til ulike behov. Foto: Privat.

Daglig leder Bjørnar Garmann Tønnesen. Foto: Privat.

Siste nyheter

«Verdens første stillingsannonse i space»

«Verdens første stillingsannonse i space»

Horten leter etter de mest kreative og nysgjerrige teknologene, uansett hvor de måtte befinne seg. Se filmen om «Verdens første stillingsannonse i space» og opplev history in the making!