TECHNI vant gjev teknologipris

TECHNI vinner for tredje gang høythengende teknologipris for deres innovative og fremtidsrettede produkter. 

Under årets Offshore Technology Conference (OTC) mottar TECHNI prisen Spotlight on New Technology Award for sitt product PACT. Denne prisen går til bedrifter som fokuserer på innovasjon, nytekning og viser til de nyeste teknologiene som skal føre bransjen inn i den digitaliserte, autonome fremtiden.

TECHNI er et ledende innovasjon- og teknologiselskap som har i løpet av de siste 25 årene avsluttet over 800 prosjekter. Disse spenner fra digitalisert utstyr nede i borehullet, subsea og topside, til avanserte systemer innen maritimt og industrielt medisinsk utstyr, forsvar og luftfart.

Fremtidens teknologi
Det er for systemet PACT de vinner sin tredje pris på ti år. Fordeler ved PACT er blant annet senket driftskostnader og en positiv innvirkning på miljøet både når det kommer til energi og forurensing. 

– PACT sitt digitalt styrte system for brønnkontroll anses å være fremtiden for elektrisk opererte felt offshore, forteller TECHNI i en pressemelding.

Produktet er en aktuator med tilhørende kontrollsystem og en svært innovativ, patentsøkt failsafe-mekanisme.

– Produktet har overlegen funksjonalitet som setter det høyt over andre løsninger innenfor elektrisk brønnkontroll, sier TECHNI.

Pact er utformet slik at det kan erstatte og skifte ut eldre, mer forurensende systemer uten at man behøver bygge om og forsterke eksisterende infrastruktur.

TECHNI har gjennom søsterselskapet TECHNI OILFIELD PRODUCTS utviklet elektrisk aktuering siden 2006. Partnere i prosjektet har vært Equinor, som de har levert flytende prosessanlegg til de siste årene, og BakerHuges. Prosjektet har også mottatt støtte fra Innovasjon Norge og Norges forskningsråd og er et anerkjent prosjekt.

Oljebransjens Oscar
Offshore Technology Conference er stedet hvor fagfolk i energibransjen møtes for å utveksle ideer og meninger for å fremme vitenskapelig og teknisk kunnskap for offshoreressurser og miljøsak. Verdens mest anerkjente energikonferanse avholdes årlig i Houston, ble grunnlagt i 1969 og drives av Society of Petroleum Engineers. OTC har over tid utviklet seg både teknisk og globalt med Arctic Technology Conference, OTC Brasil og OTC Asia.

 

Les mer om årets prisutdeling her: https://2021.otcnet.org/awards/spotlight-on-new-technology-award-program 

Bli bedre kjent med TECHNI: http://www.techni.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For tredje gang vinner TECHNI prisen Spotlight on New Technology. Denne gangen for deres produkt PACT, et system for brønnkontroll. Foto: TECHNI

Siste nyheter

Lene Nyhus er ny styreleder

Lene Nyhus er ny styreleder

Lene Nyhus ble enstemmig valgt som ny styreleder ved årsmøtet i april. Hun innehar stillingen som forretningsutvikler i Powered by Telemark.