Bedriftspresentasjon: Siste nytt fra Zimmer & Peacock

Zimmer & Peacock (Z&P) sitt hovedfokus er å utvikle elektrokjemiske biosensorsystemer som bidrar positivt til samfunnsutviklingen. De utvikler sensorer til bruk i helse, velvære, mat, drikke, jordbruk, havbruk, miljø- og prosesskontroll. Z&P er Norges raskest voksende biosensor og in-vitro diagnostikk selskap. Selskapet har hovedsete i Horten med ca. 35 ansatte, og har i tillegg en avdeling i England på 10 ansatte. Det skjer mye spennende i selskapet om dagen og her kommer en kort oppsummering av nyhetssakene.

Z&P har kunder og samarbeidspartnere over hele verden. De er en viktig utviklingspartner for bedrifter som har behov for medisinske apparater. Z&P har nylig blitt ISO13485 sertifisert, som gjør selskapet sertifisert til å utvikle og produsere medisinske apparater. Dette er en viktig milepæl for Z&P, som gjør at de kan møte kundebehov enda bedre i sitt marked.

Produksjon er et stikkord for neste nyhet fra Z&P, da de har leid det tidligere Jotronbygget på Skoppum. I det 4000 m2 store lokalet skal de primært drive med produksjon. De har startet opp to selskaper som skal produsere medisinske apparater for hver sin kunde. Dette skaper behov for flere ansatte i tiden som kommer.

Høsten som var, fikk Z&P tildelt et forskningsprosjekt med en ramme på 25 millioner kroner fra Norges Forskningsråd. Formålet med prosjektet er å øke dyrevelferden hos oppdrettsfisk, gjennom å utvikle sensorer som måler blodparametere i fisken. Hensikten med prosjektet er å detektere stress hos fisk for å kunne redusere dette, som igjen reduserer dødelighet. Parameterne som skal måles er glukose og kortisol. Med på forskningsprosjektet er Sintef Ocean, NTNU og USN. I tillegg er det et rådgiverpanel fra fiskeoppdrettsbransjen; Skretting ARC, Norsk Aquakompetanse og Åkerblå AS. Prosjektet har en tidshorisont på 3,5 år og det søkes nå etter Phd. kandidat til prosjektet.

Ønsker du å lese mer om Zimmer & Peacock følg denne linken

Zimmer & Peacock bilde

Siste nyheter

Årets beredskapsdag 2. mai

Årets beredskapsdag 2. mai

Årets beredskapsdag 2. mai kl. 9 – 14.30
på Universitetet i Sørøst-Norge (USN), Campus Vestfold, Horten
Årets tema: Ekstremvær