Høringsutkast «Senter for Mikrosystemer og Nanoteknologi»
EC vil gjennom MTI søke SIVA om støtte til å etablere et Norsk Katapult-senter på Bakkenteigen, samlokalisert med USN’s virksomhet innenfor mikro- og nanoteknologi.
Dette skal gjør det enklere for innovative bedrifter å utvikle prototyper, teste, simulere og visualisere, slik at ideer utvikles raskere, bedre og med mindre risiko. Katapult-sentrene får offentlig støtte for å bistå små og mellomstore bedrifter over hele landet. Et slikt senter vil være industrirettet og utnytte regional spiss- og breddekompetanse innen mikro- og nanoteknologi, elektronikk og systemdesign.
Dette Katapult-senteret planlegges samlokalisert med et USN Innovasjonssenter som nå er i planleggingsfasen med arbeidsnavnet «Senter for Mikrosystemer og Nanoteknologi» Dette senteret vil være en pådriver for innovasjon og kommersialisering med bakgrunn i universitetets kunnskapsområde mikro- og nanoteknologi. Gjennom denne rollen skal senteret bidra til å skape økte verdier for næringslivet og samfunnet for øvrig. Vedlagt følger til informasjon et høringsutkast om dette senteret. Universitetets innovasjonssenter vil de bygge opp i tett samarbeid med bedriftene i EC og Universitetet invitere nå alle som ønsker å delta i den videre planleggingen for at det skal få et innhold og tilbud som er best mulig tilpasset bedriftenes behov.
USN presiserer i dette notatet at virksomheten i senteret skal fokusere på fylle universitetets rolle i tidligfasen i gapet mellom forskning og næring, kalt teknologienes dødens dal, mens det industrirettete Katapultsenteret skal fylle sluttfasen frem til kommersialisering.
Samlet vil de to koordinerte sentrene utgjøre det vi kan kalle EC-USN Innovasjonssenter som forventes å styrke synergien mellom industrirettet og forskningsrettet innovasjon. «Samlet fylle gapet over teknologienes dødens dal» Således styrkes vinn-vinn samarbeidet mellom EC-bedriftene og USN.
Vi forventer at SIVA vil ha en ny Katapult-utlysning tidlig høsten 2019.
Vi ber om at bedriftene melde sin interesse om deltagelse til oppbyggingen av USN’s innovasjonssenter til en av forfatterne av beskrivelsen. USN vil også ta initiativ overfor enkeltbedrifter selv.
Siste nyheter
Hva skal til for å redde Oslofjorden?
I forbindelse med Forskningsdagene 2024 inviterer Universitetet i Sørøst-Norge, næringsklyngen Electronic Coast og Naturvernforbundet næringsliv, politikere og andre med engasjement for Oslofjorden til en ettermiddag med populærvitenskapelig presentasjoner om tilstanden i Oslofjorden og hva teknologi kan bidra med for å bedre den.
Arrangementet er gratis og åpent for alle
Electronic Coast har vunnet internasjonal pris
Daglig leder i Electronic Coast, Linn Fagerberg smiler bredt etter å ha vunnet internajsonal pris fra EU Business News Electronic Coast har vunnet prisen “Best for Innovation & Cooperation in Technology Clusters 2024” Prisen er en anerkjennelse som gis til en...
Vi ønsker Gylling Produksjon velkommen til EC!
Tom-Erik Ruud, prosjektleder i Gylling Produksjon og Jarle Mørch, operasjonell leder i Gylling Produksjon.Gylling Produksjon har blitt medlem av Electronic Coast Selskapet, som er lokalisert i Asker, ble startet 1.februar 2021 og er en del av Gylling gruppen. De er et...